Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 147 1.9 мжтд проблем с ускорението

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 147 1.9 мжтд проблем с ускорението

Привет, имам нужда от малко акъл или помощ, свързано е с алфата. 1.9 мждт 170 коня.
    Проблема е следния. Колата един ден се държи перфектно. Ускорение си има, ряз на светофара, разхода е прекрасен, на следващия ден все едно карам голф 1.6. Абсолютен мъртвец.
    Сега проверено или поправено е следното:
    1. Дебитомер 792ка на диагностиката показва 550 грама на цикъл, напрежение 4.6 волта
    2. Селеноид - отворен почистен проверен
    3. Маркучи за вакуум. Сменени са всичките
    4. дебелите маркучи по турбо пътищата са сменени с нови
    5. Егр затапен и софт. корекция
    6. вихровите премахнати и софт корекция
    7. Колекттора е почистен от всичко.
    8. ГНП прави си налягането.
    9. Дюзи проверени и със сменени букси.
    10. Турбо - разглобено топло от студено почистена геометрия
    11. Акутатор - движи се с поглед.
    12. ДПФ премахнат

Явно проблема е електрически но не мога да го хвана. Дайте ми съвет какво може да е.
    Почнам са си мисля че е или педала на газта или бобината на селеноида. Причина за това е че когато прави проблем оборотомера пълни оборотите но липсва надуване до 2500 оборота.

пп Съединителя е нов.
    Грешки няма никакви. Ремап не е правен освен корекцията на егр и вихровите клапи от Бобо.

Моля за някакви други идеи защото освен това горе което ми хрумна, почват да ми се въртят и глупави идеи за запушени гърнета и тем подобни и ще играе

Датчик налягане на турбото?
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

МАП а е абсолютно чист

Comment

Аз също имам подобен проблем, но е най-вече в ниските обороти. Дори на първа с газ до 2000 оборота е пълен мъртвец. Повечето неща от списъка, който е постнал колегата се проверени. На диагностика също е качвана. Колота е Alfa 156 1.9 jtdm 140 2003 facelift.

Comment

Как е 170 коня без ремап?
          Единственото, което ми идва на ум е нещо по картите да да ти ограничава налягане/гориво при определени условия(показания н маф-а, температура на водата и тем подобни).
          Ама не това са само предпопожения, не съм мног ов час със софтуера.
          '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
          EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

Не е зле, когато се усеща спъната да се погледнат (на ECU - то) и температурата на мотора и тази на входящия въздух.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Термостата и датчика са сменени м.1 2017 год.
              Вероятно търсената цел като температура на мотора няма да е достигана в ЕКУ то, поради затапването на егр и махането на дпф, но не мисля че това би било причината, а и проблема го имаше и те бяха едни от нещата който се промениха с цел оправяте на проблема.

Ще ги погледна отново. Температурата на въдздуха от къде се гледа от компа, през дебитомера или през термодатчика на мап а

Comment

Първоначално публикувано от S_BANKOV Покажи съобщение
                Температурата на въдздуха от къде се гледа от компа, през дебитомера или през термодатчика на мап а
                В интерфейса на MES - менюто с параметрите, непосредствено след дебитомера - air temperature и air temperature signal.

Независимо, че е сменян термостат и сензор, погледни и температурата на мотора, дали съотвества на реалността. Може да има лоша връзка до сензора.

Всъщност при теб температурата на мотора би трябвало да се вижда достатъчно точно и на дисплея на таблото.
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:10.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

температурата на мотора е ок. В моментите в които прави проблем няма нито пикове нито сривове, та чак да коригира инжекциите.

Още нещо се сещам, отзад смърди на кисело, това бе и причината да разкарам ДПФа

Comment

А пуши ли като рабти намясто?
                    На жената А класата смърди на кисело и пуши чат пат като работи на нясто, защото има проблем с инсталацията до дебитомера.
                    Пробвай с изключен дебитомер как е.
                    '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
                    EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

Първоначално публикувано от S_BANKOV Покажи съобщение
                      Привет, имам нужда от малко акъл или помощ, свързано е с алфата. 1.9 мждт 170 коня.
                      Проблема е следния. Колата един ден се държи перфектно. Ускорение си има, ряз на светофара, разхода е прекрасен, на следващия ден все едно карам голф 1.6. Абсолютен мъртвец.
                      Сега проверено или поправено е следното:
                      1. Дебитомер 792ка на диагностиката показва 550 грама на цикъл, напрежение 4.6 волта
                      2. Селеноид - отворен почистен проверен
                      3. Маркучи за вакуум. Сменени са всичките
                      4. дебелите маркучи по турбо пътищата са сменени с нови
                      5. Егр затапен и софт. корекция
                      6. вихровите премахнати и софт корекция
                      7. Колекттора е почистен от всичко.
                      8. ГНП прави си налягането.
                      9. Дюзи проверени и със сменени букси.
                      10. Турбо - разглобено топло от студено почистена геометрия
                      11. Акутатор - движи се с поглед.
                      12. ДПФ премахнат

Явно проблема е електрически но не мога да го хвана. Дайте ми съвет какво може да е.
                      Почнам са си мисля че е или педала на газта или бобината на селеноида. Причина за това е че когато прави проблем оборотомера пълни оборотите но липсва надуване до 2500 оборота.

пп Съединителя е нов.
                      Грешки няма никакви. Ремап не е правен освен корекцията на егр и вихровите клапи от Бобо.

Моля за някакви други идеи защото освен това горе което ми хрумна, почват да ми се въртят и глупави идеи за запушени гърнета и тем подобни и ще играе
                      Оправи ли проблема, колега?

Comment

Темата е малко стара ама може да се скопява така кола, от дефектна крушка на стоповете, която е окъсила и колата си мисли че са натиснати едновременно газта и спирачката и компютъра реже мощността на 50%.

Comment

Първоначално публикувано от Read Покажи съобщение
                          Темата е малко стара ама може да се скопява така кола, от дефектна крушка на стоповете, която е окъсила и колата си мисли че са натиснати едновременно газта и спирачката и компютъра реже мощността на 50%.
                          Това е абсолютно невъзможно
                          Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                          Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                          Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от Read Покажи съобщение
                            Някой като ми досажда отзад натискам леко спирачката, колкото да светне, не съм забелязал да губи мощност. объркал си се нещо
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Горивен филтър?

Comment

Working...
                              X